închidere filtru
Filtrare după:

Cum aleg un stetoscop bun?

Stetoscopul ca si instrument medical are un rol important in auscultatia organelor interne si de a face diferenta intre diferite patologii si punerea unui diagnostic corect.

Alegerea unui stestoscop presupune multa atentie si este nevoie sa tinem cont de anumite aspecte atunci cand vrem sa achizitionam unul potrivit. Asta pentru ca acesta este un element esential in activitatea medicala si de calitatea lui depinde acuratetea diagnosticului stabilit de medic. De aceea, in cele ce urmeaza, vom vorbi despre ce lucruri trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa faci o asemenea alegere.

Un stetoscop este un instrument medical format, in general, din trei elemente: olivele aureale/castile, o capsula si un tub care le leaga pe primele doua. La nivelul capsulei se afla o diafragma care va augmenta sunetele pe frecvente inalte, oferind o acustica perfecta astfel incat cadrele medicale sa poata asculta cu usurinta felul in care functioneaza organele interne.

Fie ca esti specialist in cardiologie, asistent, medic veterinar sau student la medicina, ai nevoie de un stetoscop bun. Pe de alta parte, tipul de examinare presupune o alegere diferita pentru fiecare caz in parte si acest lucru poate sa te puna in dificultate. In acest sens, cardiologii vor avea nevoie de stetoscoape de inalta performanta, cu capsula dubla, intrucat ele au capacitatea de a depista sunetele si frecventele inalte si joase. Pentru o examinare mai detaliata, unele dintre stetoscoape pot prezenta si un tensiometru in dotarile acestuia. Acest tip de stetoscop va ajuta la detectarea problemelor pulmonare sau cardiace.

Exista si stetoscoape cu clopot dublu, cu capete interschimbabile, pe care de obicei le folosesc medicii pediatri, o fata fiind destinata ascultatiei pentru adulti, iar cealalta celei pentru copii.

In pas cu tehnologia de ultima generatie, exista si stetoscoape electronice, ideale pentru identificarea celor mai fine sunete emise de organe, care sunt, de obicei, mai dificil de sesizat. Acestea sunt prevazute cu un dispozitiv cu afisaj, pe care frecventa batailor inimii este redata automat, in timp real. De cele mai multe ori, acestea sunt folosite de medicii cardiologi, care lucreaza la terapie intensiva, la urgente sau pe sectiile de medicina interna.

Un stetoscop simplu va fi potrivit pentru examinarile realizate de personalul medical, ce au nevoie de precizie si rapiditate in consultatie.

Cum aleg un stetoscop

Cum aleg un stetoscopSfaturi de care sa tii cont in alegerea stetoscopului

Desi toate stetoscoapele arata in mod similar si au in componenta aceleasi elemente de baza, exista si anumite diferente de care este bine sa tii cont, pentru a te asigura ca alegi unul pe masura nevoilor tale si adaptat ariei de activitate.

1. Urmareste raportul calitate-pret.

Ideal ar fi ca un stetoscop bun sa fie expresia perfecta a raportului calitate-pret. Este important ca acesta sa ofere o experienta profesionala, sa asigure o ascultatie exacta si rapida. Un stetoscop de buna calitate va avea un pret corect si va fi insotit de o garantie de cel putin doi ani.

2. Tine cont de performanta pana la cel mai mic detaliu.

Detectarea sunetelor perceptibile doar cu ajutorul acestui dispozitiv, suflul aortic precum si sunetele anormale ale plamanilor trebuie sa se faca cu precizie maxima. Este necesar ca amplificarea sunetelor sa fie cat mai mare, in acelasi timp sa aiba capacitatea de a anula zgomotele ambientale sau cele provocate de frictiune pentru a te putea concentra asupra sunetelor importante.

3. Un stetoscop bun trebuie sa fie ergonomic si usor de folosit.

Atat pentru cadrul medical, cat si pentru pacient, stetoscopul este bine sa fie cat mai ergonomic, capsula acestuia putand fi manevrata usor cu o singura mana, fiind confortabil astfel. Aceasta poate fi simpla, caz in care diafragma (pentru sunetele inalte) si clopotul (pentru sunetele joase) vor fi dispuse pe aceeasi parte, medicul fiind nevoit sa aplice o presiune diferita pentru a identifica cele doua tipuri de sunete. La capsula dubla, cele doua parti sunt separate, asa incat se intoarce capatul la utilizare, in functie de sunetele ascultate. Este bine ca aceste capsule sa nu fie reci la contactul cu pielea pacientului. Capetele pot fi intersanjabile, mai ales daca acesta va fi utilizat frecvent. Olivele auriculare trebuie si acestea sa fie delicate si confortabil de purtat, dintr-un unghi anatomic, orientate catre canalul auditiv al purtatorului, dar care sa prezinte un nivel optim de rigiditate. De asemenea, este recomandat ca

4. Caracteristicile tehnice si de design sa fie exceptionale.

Materialele din care este realizat stetoscopul trebuie sa fie calitative, pentru ca sunetele ascultate sa fie cat mai precise, iar utlilizatorul, cat si pacientul sa se bucure de o experienta cat mai placuta. Si precizia de conectare a pieselor este importanta, cat si tubulatura elastica ce isi pastreaza forma si flexibilitatea in timp, chiar daca va fi pliata strans in buzunar sau intr-o borseta de protectie. Modelele de stetoscop pot fi de diferite culori, in functie de preferinte. Este de preferat sa eviti tuburile din latex intrucat exista pacienti alergici la acest material. Dimensiunile tubului pot fi de asemenea diferite, cele mai lungi avand avantajul de a putea sta la o distanta mai mare de pacientii bolnavi in timpul consultului, iar cele cu tubul mai scurt sunt potrivite pentru medicii pediatri. In aceleasi diferentieri, capsulele pot avea diametru mai mic sau mai mare, cele cu diametrul mai mic fiind pentru copii.

5. Intretinerea sa se faca usor.

Este necesar sa putem face mentenanta stetoscopului cu usurinta, sa putem curata elemente ori de cate ori este nevoie. In acest sens, este nevoie ca acesta sa se poata dezasambla facil, dar trebuie sa urmezi instructiunile de curatare. Deseori instrumentul se poate dezinfecta fara dezasamblare, cu o carpa umeda si putin alcool.

In functie de modelul ales, un stetoscop bun trebuie sa permita configurarea in diverse variante, acoperind toata varietatea de aplicatii posibile.

Alege un stetoscop performant, din gama 3M Littmann, care va dispune de functii moderne si care va fi pe masura asteptarilor tale!

Marca 3M Littmann reprezintă garanţia calităţii excepţionale. Este marca renumită în întreaga lume pentru precizie, superioritate acustică, design inovator şi performanţă excepţională.

Stetoscop 3M Littmann Electronic CORE DIGITAL NOTA 10+

Vă prezentăm CORE Digital, cel mai de ultimă oră stetoscop de la Littmann de până acum, cu amplificare de până la 40x (la frecvență de vârf, în comparație cu modul analog), anulare activă a zgomotului, vizualizare a undelor sonore în aplicație și alte funcții noi puternice pentru a vă ajuta obțineți o mai bună înțelegere a stării de sănătate a pacientului dvs. Datorită confortului și siguranței noului stetoscop digital 3M Littmann® CORE, este timpul să ascultați ca niciodată.

Stetoscopul 3M Littmann CORE, aprobat de FDA, vă permite să comutați între modurile de ascultare amplificată și analogică în timpul examinărilor. Prin simpla schimbare a presiunii asupra pieptului, puteți auzi sunete la diferite frecvențe datorită tehnologiei diafragmei reglabile, o invenție a 3M. Țineți piesa cu o presiune ușoară asupra pacientului pentru a auzi sunete de joasă frecvență; apăsați puțin mai mult pentru a auzi sunete cu frecvență mai mare. Vârfurile pentru urechi cu etanșare moale se potrivesc exact urechii fiecărui utilizator pentru cel mai bun confort și ocluzie sonoră.

Prin utilizarea aplicației Eko pentru smartphone-uri iOS și Android și a stetoscopului 3M Littmann CORE, aveți o modalitate compatibilă cu HIPAA de a stoca și adnota înregistrări de 15, 30, 60 sau 120 de secunde într-un tablou de bord securizat. Pentru a urmări evoluția unei afecțiuni sau în scopuri educaționale, compilați o bibliotecă de sunete cardiace și schimbați în siguranță înregistrări cu colegii.

Pe baza unei comparații a auzului amplificat asistat electronic cu intensitatea maximă la frecvența de vârf față de ascultarea analogică, a fost utilizată o amplificare de 40X (125 Hz).

Stetoscopul digital Core are o serie de avantaje, printre care:
Conexiune la software-ul Eko (iOS, Android și Windows) pentru a vizualiza și partaja formele de undă ale sunetului cardiac
Amplificare de până la 40x (la frecvență de vârf, față de modul analogic)
Anularea activă a zgomotului reduce sunetele de fundal nedorite
Comutați între modurile de ascultare analog și amplificat
Olivele pentru urechi cu etanșare moale oferă o etanșare acustică excelentă și o potrivire confortabilă
Piesă din oțel inoxidabil reglabilă, cu două fețe, cu clopoțel deschis sau închis
Conceput pentru utilizare cu pacienți adulți și copii
Autorizat de FDA și conform HIPAA

 

Stetoscopul 3M Littmann Cardiology IV NOTA 9-10 

 

Este recomandat pentru utilizarea de catre medicii cardiologi, pneumologi si medicii de familie. Posibilitatea conversiei feţei mici in clopot tradiţional prin indepartarea diafragmei şi inlocuirea cu inelul cauciucat inclus in ambalaj.

Caracteristici
- Tub cu lumen dublu
- Piese pentru urechi uşoare şi confortabile
- Adaptor pentru proceduri speciale pentru zonele dificile sau pentru uz pediatric
- Pentru confortul pacienţilor, rame şi diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Capsulă “Master” cu o singură faţă, cu diafragmă reglabilă, inventată de 3M: alternează cu uşurinţă între sunetele de frecvenţă joasă şi cele de frecvenţă înaltă fără a fi necesară intoarcerea capsulei
- Stetoscop superior cu performanţe de ultimă generaţie
- Îndeplineşte standardele  specialiştilor din domeniul medical care pretind un răspuns acustic de calitate superioară

Stetoscopul 3M Littmann Master Cardiology NOTA 10

Este recomandat pentru utilizarea de catre medicii cardiologi si pneumologi. Este cel mai avansat stetoscop acustic pentru o auscultatie exacta. Cu o singura cu fata care permite monitorizarea atat a frecventelor joase cat si a celor inalte fara a intoarce piesa de auscultatie.

Caracteristici
- Tub cu lumen dublu
- Capsula combinata: fata mare utilizata in cazul pacientilor adulti, iar fata mica utilizata pacientilor slabi sau pentru pediatrie
- Diafragma reglabila pe fiecare fata
- Posibilitate de conversie a fetei mici in clopot traditional prin indepartarea diafragmei si inlocuirea cu inelul cauciucat
- Otel inoxidabil solid
- Performanta acustica senzationala si versatilitate exceptionala

Stetoscop 3M Littmann Classic III NOTA 8

Stetoscopul 3M Littmann Classic III este cea mai recenta versiune a stetoscoapelor Littmann care ajuta milioane de profesionisti din domeniul medical sa obtina cele mai bune rezultate. Stetoscopul Classic III ofera sensibilitate acustica mare pentru o performanta de exceptie, plus o capsula versatila fata-verso cu diafragme acordabile. Stetoscopul Classic III este utilizat de catre studenti si personal medical, pentru a identifica, a asculta, si a studia sunetele inimii, plamanilor, pentru evaluarea fizica, monitorizarea si diagnostizarea pacientului.

Caracteristici
- Tubulatura de noua generatie rezistenta la uleiurile pielii
- Capsula dubla cu diafragma reglabila usor de curatat
- Tehnologia cu o diafragma reglabila

Stetoscop 3M Littmann Classic II Infant si Stetoscop 3 M Littmann Classic II Pediatric NOTA 7

Aceste stetoscoape au fost create special pentru medicul pediatru si neonatolog.

Caracteristici
- Modele cu două feţe, cu capsulă cu clopot tradiţional sau diafragmă
- Creat, dimensionat şi perfecţionat acustic pentru utilizarea în cazul copiilor sau nou-născuţilor
- Diafragmă reglabila
- Pentru confortul pacienţilor, rame care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Tub cu un lumen
- Stetoscopul pediatric are clopot de 2.5 cm
- Stetoscopul pentru nou-născuţi are clopot de 1.9 cm

Stetoscop 3M Littmann Lightweight II S.E. NOTA 6

Stetoscopul 3M ™ Littmann® Lightweight II S.E. ofera performante acustice ridicate pentru efectuarea citirilor tensiunii arteriale evaluarilor pacientilor adulti. Cantarind doar 118 de grame, este cel mai usor dintre toate stetoscoapele Littmann pentru adulti, facandu-l mai confortabil pentru utilizatorii care poarta stetoscoape lor pe tot parcursul zilei.

Caracteristici
- Cel mai usor dintre toate stetoscoapele Littmann pentru adulti, la doar 118 de grame
- Diafragma reglabila si clopot deschis
- Capsula in forma de lacrima
- Olive auriculare moi ce asigura o izolare acustica excelenta si confort
- Tub cu un singur lumen

Stetoscop electronic 3M Littmann Model 3100 NOTA 10 nu se ma fabrica

Datorita calitatilor sale acustice, Stetoscopul electronic 3M™ Littmann Model 3100 ofera o experienta exceptionala in auscultatie.
Modelul 3100 Littmann este usor de folosit pentru o auscultatie rapida de fiecare data. Studii clinice arata ca detectarea sunetelor dificil de auzit ale inimii si plamanilor precum zgomotul S3, suflul aortic si sunetele anormale ale plamanilor se realizeaza mai usor. Amplificarea sunetelor este cu pana la 24 ori mai mult decat stetoscoapele din seria Littmann(R) Cardiology. Amplificarea, combinata cu tehnologia de reducere a sunetelor cauzate de frictiune si cu cea de Reducere a Zgomotului Ambiental, va juta sa va concentrati asupra sunetelor pe care trebuie sa le auziti.

Caracteristici
- Tehnologie de Reducere a Zgomotului Ambiental care reduce sunetele perturbatoare din mediul înconjurător cu aproximativ 85%
- Sistem de amplificare şi filtrare excepţional, ideal pentru auscultarea sunetelor dificil de auzit ale inimii şi ale corpului.
- Capsulă versatilă care se poate adapta tuturor tipurilor de pacienţi
- Senzor mic (15 mm diametru) pentru utilizare uşoară în cazul copiilor şi nou-născuţilor sau în zonele dificile (artera carotidă)
- Capsulă ergonomică pentru manipulare uşoară cu o singură mână precum şi pentru confortul pacienţilor
- Diafragmă brevetată care elimină sunetele provocate de frecare
- Pentru confortul pacienţilor, diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Funcţionare cu o singură baterie AA (alkalină sau cu litiu)
- Sistem de avertizare în cazul descărcării bateriei
- Tehnologie de reducere a sunetelor provocate de frecare
- Amplificare a sunetelor cu până la 24 de ori
- Capsulă metalică rezistentă

Stetoscop electronic 3M Littmann Model 3200 NOTA 10 nu se ma fabrica INLOCUIT CU MODELUL CORE

Modelul 3200 include toate caracteristicile modelului 3100. In schimb are cateva caracteristici suplimentare cum ar fi:inregistrarea şi transferul sunetelor prin tehnologia Bluethooth® către PC, si poate vizualiza rata frecventei inimii pacientului pe ecranul LCD.

Caracteristici
- Vizualizarea sunetelor inimii, plamanilor si a altor sunete corporale
- Afisarea si imprimarea fonocardiogramei
- Redarea sunetelor inregistrate cu ajutorul modului de auscultare clopot, diafragma sau modul extins
- Inregistrarea se face la o viteza redusa
- Stocarea informatiilor pacientilor
- Tehnologie de Reducere a Zgomotului
- Ambiental care reduce sunetele perturbatoare din mediul înconjurător cu aproximativ 85%
- Sistem de amplificare şi filtrare excepţional,ideal pentru auscultarea sunetelor dificil de auzit ale inimii şi ale corpului.
- Capsulă versatilă care se poate adapta tuturor tipurilor de pacienţi
- Senzor mic (15 mm diametru) pentru utilizare uşoară în cazul copiilor şi nou-născuţilor sau în zonele dificile (artera carotidă)
- Capsulă ergonomică pentru manipulare uşoară cu o singură mână precum şi pentru confortul pacienţilor
- Diafragmă brevetată care elimină sunetele provocate de frecare
- Pentru confortul pacienţilor, diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Funcţionare cu o singură baterie AA (alkalină sau cu litiu)
- Sistem de avertizare în cazul descărcării bateriei
- Tehnologie de reducere a sunetelor provocate de frecare
- Amplificare a sunetelor cu până la 24 de ori
- Capsulă metalică rezistentă

Stetoscop 3M Littmann Cardiology S.T.C. NOTA 10 - nu se mai fabrica

Stetoscopul 3M Littmann Cardiology S.T.C. (capsula cu atingere usoara) combina acustica remarcabila cu un design unic brevetat al piesei de auscultatie.Este un stetoscop care  exceleaza in situatii in care se face trecerea de la sunetele de frecventa joasa la cele de frecventa inalta si in cazul examinarii concentrate pe sunetele de frecventa inalta, precum terapia respiratorie.

Caracteristici
- Formă şi design inovator
- Capsulă cu formă unică brevetată
- Uşor de manipulat
- Capsulă de formă ovoidală care permite mişcarea cu uşurinţă între zonele de auscultaţie
- Pentru confortul pacienţilor, rame şi diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Diafragmă reglabilă cu o singură faţă care poate alterna între sunetele de frecvenţă joasă şi cele de frecvenţă înaltă fără a fi necesară întoarcerea capsulei
- Tub cu lumen dublu
- Acustică extraordinară cu răspuns excelent pentru frecvenţele joase

Stetoscop 3M Littmann Master Classic II NOTA 7-8  nu se ma fabrica

Poate fi folosit de catre medicii de familie si paramedici. Acest stetoscop inovator are o piese da auscultatie `Master` cu o singura fata care permite monitorizarea atat a frecventelor joase cat si a celor inalte fara a intoarce piesa de auscultatie. Design-ul striat este confortabil, durabil si portabil. In anul 1996 a castigat "Premiul pentru Excelenta in Design Industrial".

Caracteristici
- Diafragmă reglabilă inventată de 3M
- Rame şi diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Comfortabil, rezistent şi portabil
- Diafragmă reglabilă care alternează convenabil între sunetele de frecvenţă înaltă şi cele de frecvenţă joasă fără a fi necesară întoarcerea capsulei
- Tub cu un singur lumen de înaltă performanţă.

 

Stetoscop 3M Littmann Classic II S.E. NOTA 7 nu se mai fabrica

Este un stetoscop ideal pentru studentii. Avand urmatoarele caracteristici:

- Capsulă cu două feţe
- Diafragma reglabilă de pe o faţă creşte performanţa funcţiei de clopot tradiţional de pe faţa opusă
- Capsulă din oţel inoxidabil
- Tub cu un lumen de înaltă performanţă
- Rame şi diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare pentru confortul pacienţilor
- Clopot tradiţional combinat cu o diafragmă reglabilă care alternează convenabil între sunetele de frecvenţă joasă şi cele de frec- venţă înaltă fără a fi necesară întoarcerea capsulei
- Tub cu un singur lumen

Stetoscop 3M Littmann Select NOTA 6 nu se mai fabrica

Stetoscop ideal pentru asistente medicale şi pentru personalul medical din ambulante. Convenabil de utilizat datorită capsulei cu o singură faţă. Prezinta o singură faţă atât pentru sunetele de frecvenţă joasă cât şi pentru cele de frecvenţă înaltă oferă claritate acustică optimă pentru controlul general, inclusiv măsurarea tensiunii arterial. Tub cu un singur lumen.

Caracteristici
- Capsula cu o singura fata
- Tub cu un singur lumen

 

Identificarea stetoscoapelor originale

Toate stetoscoapele 3M Littmann pe ambalaj au un sticker de identificare cu modelul si culoarea. In dreapta stickerului veti identifica holograma care atesta ca produsele sunt originale. 

Indiferent de tipul de stetoscop pe care il alegeti care sa corespunda nevoilor dumneavoastra marca Littmann este cea mai buna alegere!

Cum aleg un stetoscop bun? Stetoscopul  ca si instrument medical are un rol important in auscultatia organelor interne si de a face diferenta intre diferite patologii si punerea unui... află mai mult »
închideți fereastra

Cum aleg un stetoscop bun?

Stetoscopul ca si instrument medical are un rol important in auscultatia organelor interne si de a face diferenta intre diferite patologii si punerea unui diagnostic corect.

Alegerea unui stestoscop presupune multa atentie si este nevoie sa tinem cont de anumite aspecte atunci cand vrem sa achizitionam unul potrivit. Asta pentru ca acesta este un element esential in activitatea medicala si de calitatea lui depinde acuratetea diagnosticului stabilit de medic. De aceea, in cele ce urmeaza, vom vorbi despre ce lucruri trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa faci o asemenea alegere.

Un stetoscop este un instrument medical format, in general, din trei elemente: olivele aureale/castile, o capsula si un tub care le leaga pe primele doua. La nivelul capsulei se afla o diafragma care va augmenta sunetele pe frecvente inalte, oferind o acustica perfecta astfel incat cadrele medicale sa poata asculta cu usurinta felul in care functioneaza organele interne.

Fie ca esti specialist in cardiologie, asistent, medic veterinar sau student la medicina, ai nevoie de un stetoscop bun. Pe de alta parte, tipul de examinare presupune o alegere diferita pentru fiecare caz in parte si acest lucru poate sa te puna in dificultate. In acest sens, cardiologii vor avea nevoie de stetoscoape de inalta performanta, cu capsula dubla, intrucat ele au capacitatea de a depista sunetele si frecventele inalte si joase. Pentru o examinare mai detaliata, unele dintre stetoscoape pot prezenta si un tensiometru in dotarile acestuia. Acest tip de stetoscop va ajuta la detectarea problemelor pulmonare sau cardiace.

Exista si stetoscoape cu clopot dublu, cu capete interschimbabile, pe care de obicei le folosesc medicii pediatri, o fata fiind destinata ascultatiei pentru adulti, iar cealalta celei pentru copii.

In pas cu tehnologia de ultima generatie, exista si stetoscoape electronice, ideale pentru identificarea celor mai fine sunete emise de organe, care sunt, de obicei, mai dificil de sesizat. Acestea sunt prevazute cu un dispozitiv cu afisaj, pe care frecventa batailor inimii este redata automat, in timp real. De cele mai multe ori, acestea sunt folosite de medicii cardiologi, care lucreaza la terapie intensiva, la urgente sau pe sectiile de medicina interna.

Un stetoscop simplu va fi potrivit pentru examinarile realizate de personalul medical, ce au nevoie de precizie si rapiditate in consultatie.

Cum aleg un stetoscop

Cum aleg un stetoscopSfaturi de care sa tii cont in alegerea stetoscopului

Desi toate stetoscoapele arata in mod similar si au in componenta aceleasi elemente de baza, exista si anumite diferente de care este bine sa tii cont, pentru a te asigura ca alegi unul pe masura nevoilor tale si adaptat ariei de activitate.

1. Urmareste raportul calitate-pret.

Ideal ar fi ca un stetoscop bun sa fie expresia perfecta a raportului calitate-pret. Este important ca acesta sa ofere o experienta profesionala, sa asigure o ascultatie exacta si rapida. Un stetoscop de buna calitate va avea un pret corect si va fi insotit de o garantie de cel putin doi ani.

2. Tine cont de performanta pana la cel mai mic detaliu.

Detectarea sunetelor perceptibile doar cu ajutorul acestui dispozitiv, suflul aortic precum si sunetele anormale ale plamanilor trebuie sa se faca cu precizie maxima. Este necesar ca amplificarea sunetelor sa fie cat mai mare, in acelasi timp sa aiba capacitatea de a anula zgomotele ambientale sau cele provocate de frictiune pentru a te putea concentra asupra sunetelor importante.

3. Un stetoscop bun trebuie sa fie ergonomic si usor de folosit.

Atat pentru cadrul medical, cat si pentru pacient, stetoscopul este bine sa fie cat mai ergonomic, capsula acestuia putand fi manevrata usor cu o singura mana, fiind confortabil astfel. Aceasta poate fi simpla, caz in care diafragma (pentru sunetele inalte) si clopotul (pentru sunetele joase) vor fi dispuse pe aceeasi parte, medicul fiind nevoit sa aplice o presiune diferita pentru a identifica cele doua tipuri de sunete. La capsula dubla, cele doua parti sunt separate, asa incat se intoarce capatul la utilizare, in functie de sunetele ascultate. Este bine ca aceste capsule sa nu fie reci la contactul cu pielea pacientului. Capetele pot fi intersanjabile, mai ales daca acesta va fi utilizat frecvent. Olivele auriculare trebuie si acestea sa fie delicate si confortabil de purtat, dintr-un unghi anatomic, orientate catre canalul auditiv al purtatorului, dar care sa prezinte un nivel optim de rigiditate. De asemenea, este recomandat ca

4. Caracteristicile tehnice si de design sa fie exceptionale.

Materialele din care este realizat stetoscopul trebuie sa fie calitative, pentru ca sunetele ascultate sa fie cat mai precise, iar utlilizatorul, cat si pacientul sa se bucure de o experienta cat mai placuta. Si precizia de conectare a pieselor este importanta, cat si tubulatura elastica ce isi pastreaza forma si flexibilitatea in timp, chiar daca va fi pliata strans in buzunar sau intr-o borseta de protectie. Modelele de stetoscop pot fi de diferite culori, in functie de preferinte. Este de preferat sa eviti tuburile din latex intrucat exista pacienti alergici la acest material. Dimensiunile tubului pot fi de asemenea diferite, cele mai lungi avand avantajul de a putea sta la o distanta mai mare de pacientii bolnavi in timpul consultului, iar cele cu tubul mai scurt sunt potrivite pentru medicii pediatri. In aceleasi diferentieri, capsulele pot avea diametru mai mic sau mai mare, cele cu diametrul mai mic fiind pentru copii.

5. Intretinerea sa se faca usor.

Este necesar sa putem face mentenanta stetoscopului cu usurinta, sa putem curata elemente ori de cate ori este nevoie. In acest sens, este nevoie ca acesta sa se poata dezasambla facil, dar trebuie sa urmezi instructiunile de curatare. Deseori instrumentul se poate dezinfecta fara dezasamblare, cu o carpa umeda si putin alcool.

In functie de modelul ales, un stetoscop bun trebuie sa permita configurarea in diverse variante, acoperind toata varietatea de aplicatii posibile.

Alege un stetoscop performant, din gama 3M Littmann, care va dispune de functii moderne si care va fi pe masura asteptarilor tale!

Marca 3M Littmann reprezintă garanţia calităţii excepţionale. Este marca renumită în întreaga lume pentru precizie, superioritate acustică, design inovator şi performanţă excepţională.

Stetoscop 3M Littmann Electronic CORE DIGITAL NOTA 10+

Vă prezentăm CORE Digital, cel mai de ultimă oră stetoscop de la Littmann de până acum, cu amplificare de până la 40x (la frecvență de vârf, în comparație cu modul analog), anulare activă a zgomotului, vizualizare a undelor sonore în aplicație și alte funcții noi puternice pentru a vă ajuta obțineți o mai bună înțelegere a stării de sănătate a pacientului dvs. Datorită confortului și siguranței noului stetoscop digital 3M Littmann® CORE, este timpul să ascultați ca niciodată.

Stetoscopul 3M Littmann CORE, aprobat de FDA, vă permite să comutați între modurile de ascultare amplificată și analogică în timpul examinărilor. Prin simpla schimbare a presiunii asupra pieptului, puteți auzi sunete la diferite frecvențe datorită tehnologiei diafragmei reglabile, o invenție a 3M. Țineți piesa cu o presiune ușoară asupra pacientului pentru a auzi sunete de joasă frecvență; apăsați puțin mai mult pentru a auzi sunete cu frecvență mai mare. Vârfurile pentru urechi cu etanșare moale se potrivesc exact urechii fiecărui utilizator pentru cel mai bun confort și ocluzie sonoră.

Prin utilizarea aplicației Eko pentru smartphone-uri iOS și Android și a stetoscopului 3M Littmann CORE, aveți o modalitate compatibilă cu HIPAA de a stoca și adnota înregistrări de 15, 30, 60 sau 120 de secunde într-un tablou de bord securizat. Pentru a urmări evoluția unei afecțiuni sau în scopuri educaționale, compilați o bibliotecă de sunete cardiace și schimbați în siguranță înregistrări cu colegii.

Pe baza unei comparații a auzului amplificat asistat electronic cu intensitatea maximă la frecvența de vârf față de ascultarea analogică, a fost utilizată o amplificare de 40X (125 Hz).

Stetoscopul digital Core are o serie de avantaje, printre care:
Conexiune la software-ul Eko (iOS, Android și Windows) pentru a vizualiza și partaja formele de undă ale sunetului cardiac
Amplificare de până la 40x (la frecvență de vârf, față de modul analogic)
Anularea activă a zgomotului reduce sunetele de fundal nedorite
Comutați între modurile de ascultare analog și amplificat
Olivele pentru urechi cu etanșare moale oferă o etanșare acustică excelentă și o potrivire confortabilă
Piesă din oțel inoxidabil reglabilă, cu două fețe, cu clopoțel deschis sau închis
Conceput pentru utilizare cu pacienți adulți și copii
Autorizat de FDA și conform HIPAA

 

Stetoscopul 3M Littmann Cardiology IV NOTA 9-10 

 

Este recomandat pentru utilizarea de catre medicii cardiologi, pneumologi si medicii de familie. Posibilitatea conversiei feţei mici in clopot tradiţional prin indepartarea diafragmei şi inlocuirea cu inelul cauciucat inclus in ambalaj.

Caracteristici
- Tub cu lumen dublu
- Piese pentru urechi uşoare şi confortabile
- Adaptor pentru proceduri speciale pentru zonele dificile sau pentru uz pediatric
- Pentru confortul pacienţilor, rame şi diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Capsulă “Master” cu o singură faţă, cu diafragmă reglabilă, inventată de 3M: alternează cu uşurinţă între sunetele de frecvenţă joasă şi cele de frecvenţă înaltă fără a fi necesară intoarcerea capsulei
- Stetoscop superior cu performanţe de ultimă generaţie
- Îndeplineşte standardele  specialiştilor din domeniul medical care pretind un răspuns acustic de calitate superioară

Stetoscopul 3M Littmann Master Cardiology NOTA 10

Este recomandat pentru utilizarea de catre medicii cardiologi si pneumologi. Este cel mai avansat stetoscop acustic pentru o auscultatie exacta. Cu o singura cu fata care permite monitorizarea atat a frecventelor joase cat si a celor inalte fara a intoarce piesa de auscultatie.

Caracteristici
- Tub cu lumen dublu
- Capsula combinata: fata mare utilizata in cazul pacientilor adulti, iar fata mica utilizata pacientilor slabi sau pentru pediatrie
- Diafragma reglabila pe fiecare fata
- Posibilitate de conversie a fetei mici in clopot traditional prin indepartarea diafragmei si inlocuirea cu inelul cauciucat
- Otel inoxidabil solid
- Performanta acustica senzationala si versatilitate exceptionala

Stetoscop 3M Littmann Classic III NOTA 8

Stetoscopul 3M Littmann Classic III este cea mai recenta versiune a stetoscoapelor Littmann care ajuta milioane de profesionisti din domeniul medical sa obtina cele mai bune rezultate. Stetoscopul Classic III ofera sensibilitate acustica mare pentru o performanta de exceptie, plus o capsula versatila fata-verso cu diafragme acordabile. Stetoscopul Classic III este utilizat de catre studenti si personal medical, pentru a identifica, a asculta, si a studia sunetele inimii, plamanilor, pentru evaluarea fizica, monitorizarea si diagnostizarea pacientului.

Caracteristici
- Tubulatura de noua generatie rezistenta la uleiurile pielii
- Capsula dubla cu diafragma reglabila usor de curatat
- Tehnologia cu o diafragma reglabila

Stetoscop 3M Littmann Classic II Infant si Stetoscop 3 M Littmann Classic II Pediatric NOTA 7

Aceste stetoscoape au fost create special pentru medicul pediatru si neonatolog.

Caracteristici
- Modele cu două feţe, cu capsulă cu clopot tradiţional sau diafragmă
- Creat, dimensionat şi perfecţionat acustic pentru utilizarea în cazul copiilor sau nou-născuţilor
- Diafragmă reglabila
- Pentru confortul pacienţilor, rame care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Tub cu un lumen
- Stetoscopul pediatric are clopot de 2.5 cm
- Stetoscopul pentru nou-născuţi are clopot de 1.9 cm

Stetoscop 3M Littmann Lightweight II S.E. NOTA 6

Stetoscopul 3M ™ Littmann® Lightweight II S.E. ofera performante acustice ridicate pentru efectuarea citirilor tensiunii arteriale evaluarilor pacientilor adulti. Cantarind doar 118 de grame, este cel mai usor dintre toate stetoscoapele Littmann pentru adulti, facandu-l mai confortabil pentru utilizatorii care poarta stetoscoape lor pe tot parcursul zilei.

Caracteristici
- Cel mai usor dintre toate stetoscoapele Littmann pentru adulti, la doar 118 de grame
- Diafragma reglabila si clopot deschis
- Capsula in forma de lacrima
- Olive auriculare moi ce asigura o izolare acustica excelenta si confort
- Tub cu un singur lumen

Stetoscop electronic 3M Littmann Model 3100 NOTA 10 nu se ma fabrica

Datorita calitatilor sale acustice, Stetoscopul electronic 3M™ Littmann Model 3100 ofera o experienta exceptionala in auscultatie.
Modelul 3100 Littmann este usor de folosit pentru o auscultatie rapida de fiecare data. Studii clinice arata ca detectarea sunetelor dificil de auzit ale inimii si plamanilor precum zgomotul S3, suflul aortic si sunetele anormale ale plamanilor se realizeaza mai usor. Amplificarea sunetelor este cu pana la 24 ori mai mult decat stetoscoapele din seria Littmann(R) Cardiology. Amplificarea, combinata cu tehnologia de reducere a sunetelor cauzate de frictiune si cu cea de Reducere a Zgomotului Ambiental, va juta sa va concentrati asupra sunetelor pe care trebuie sa le auziti.

Caracteristici
- Tehnologie de Reducere a Zgomotului Ambiental care reduce sunetele perturbatoare din mediul înconjurător cu aproximativ 85%
- Sistem de amplificare şi filtrare excepţional, ideal pentru auscultarea sunetelor dificil de auzit ale inimii şi ale corpului.
- Capsulă versatilă care se poate adapta tuturor tipurilor de pacienţi
- Senzor mic (15 mm diametru) pentru utilizare uşoară în cazul copiilor şi nou-născuţilor sau în zonele dificile (artera carotidă)
- Capsulă ergonomică pentru manipulare uşoară cu o singură mână precum şi pentru confortul pacienţilor
- Diafragmă brevetată care elimină sunetele provocate de frecare
- Pentru confortul pacienţilor, diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Funcţionare cu o singură baterie AA (alkalină sau cu litiu)
- Sistem de avertizare în cazul descărcării bateriei
- Tehnologie de reducere a sunetelor provocate de frecare
- Amplificare a sunetelor cu până la 24 de ori
- Capsulă metalică rezistentă

Stetoscop electronic 3M Littmann Model 3200 NOTA 10 nu se ma fabrica INLOCUIT CU MODELUL CORE

Modelul 3200 include toate caracteristicile modelului 3100. In schimb are cateva caracteristici suplimentare cum ar fi:inregistrarea şi transferul sunetelor prin tehnologia Bluethooth® către PC, si poate vizualiza rata frecventei inimii pacientului pe ecranul LCD.

Caracteristici
- Vizualizarea sunetelor inimii, plamanilor si a altor sunete corporale
- Afisarea si imprimarea fonocardiogramei
- Redarea sunetelor inregistrate cu ajutorul modului de auscultare clopot, diafragma sau modul extins
- Inregistrarea se face la o viteza redusa
- Stocarea informatiilor pacientilor
- Tehnologie de Reducere a Zgomotului
- Ambiental care reduce sunetele perturbatoare din mediul înconjurător cu aproximativ 85%
- Sistem de amplificare şi filtrare excepţional,ideal pentru auscultarea sunetelor dificil de auzit ale inimii şi ale corpului.
- Capsulă versatilă care se poate adapta tuturor tipurilor de pacienţi
- Senzor mic (15 mm diametru) pentru utilizare uşoară în cazul copiilor şi nou-născuţilor sau în zonele dificile (artera carotidă)
- Capsulă ergonomică pentru manipulare uşoară cu o singură mână precum şi pentru confortul pacienţilor
- Diafragmă brevetată care elimină sunetele provocate de frecare
- Pentru confortul pacienţilor, diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Funcţionare cu o singură baterie AA (alkalină sau cu litiu)
- Sistem de avertizare în cazul descărcării bateriei
- Tehnologie de reducere a sunetelor provocate de frecare
- Amplificare a sunetelor cu până la 24 de ori
- Capsulă metalică rezistentă

Stetoscop 3M Littmann Cardiology S.T.C. NOTA 10 - nu se mai fabrica

Stetoscopul 3M Littmann Cardiology S.T.C. (capsula cu atingere usoara) combina acustica remarcabila cu un design unic brevetat al piesei de auscultatie.Este un stetoscop care  exceleaza in situatii in care se face trecerea de la sunetele de frecventa joasa la cele de frecventa inalta si in cazul examinarii concentrate pe sunetele de frecventa inalta, precum terapia respiratorie.

Caracteristici
- Formă şi design inovator
- Capsulă cu formă unică brevetată
- Uşor de manipulat
- Capsulă de formă ovoidală care permite mişcarea cu uşurinţă între zonele de auscultaţie
- Pentru confortul pacienţilor, rame şi diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Diafragmă reglabilă cu o singură faţă care poate alterna între sunetele de frecvenţă joasă şi cele de frecvenţă înaltă fără a fi necesară întoarcerea capsulei
- Tub cu lumen dublu
- Acustică extraordinară cu răspuns excelent pentru frecvenţele joase

Stetoscop 3M Littmann Master Classic II NOTA 7-8  nu se ma fabrica

Poate fi folosit de catre medicii de familie si paramedici. Acest stetoscop inovator are o piese da auscultatie `Master` cu o singura fata care permite monitorizarea atat a frecventelor joase cat si a celor inalte fara a intoarce piesa de auscultatie. Design-ul striat este confortabil, durabil si portabil. In anul 1996 a castigat "Premiul pentru Excelenta in Design Industrial".

Caracteristici
- Diafragmă reglabilă inventată de 3M
- Rame şi diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare
- Comfortabil, rezistent şi portabil
- Diafragmă reglabilă care alternează convenabil între sunetele de frecvenţă înaltă şi cele de frecvenţă joasă fără a fi necesară întoarcerea capsulei
- Tub cu un singur lumen de înaltă performanţă.

 

Stetoscop 3M Littmann Classic II S.E. NOTA 7 nu se mai fabrica

Este un stetoscop ideal pentru studentii. Avand urmatoarele caracteristici:

- Capsulă cu două feţe
- Diafragma reglabilă de pe o faţă creşte performanţa funcţiei de clopot tradiţional de pe faţa opusă
- Capsulă din oţel inoxidabil
- Tub cu un lumen de înaltă performanţă
- Rame şi diafragmă care nu provoacă senzaţia de răcoare pentru confortul pacienţilor
- Clopot tradiţional combinat cu o diafragmă reglabilă care alternează convenabil între sunetele de frecvenţă joasă şi cele de frec- venţă înaltă fără a fi necesară întoarcerea capsulei
- Tub cu un singur lumen

Stetoscop 3M Littmann Select NOTA 6 nu se mai fabrica

Stetoscop ideal pentru asistente medicale şi pentru personalul medical din ambulante. Convenabil de utilizat datorită capsulei cu o singură faţă. Prezinta o singură faţă atât pentru sunetele de frecvenţă joasă cât şi pentru cele de frecvenţă înaltă oferă claritate acustică optimă pentru controlul general, inclusiv măsurarea tensiunii arterial. Tub cu un singur lumen.

Caracteristici
- Capsula cu o singura fata
- Tub cu un singur lumen

 

Identificarea stetoscoapelor originale

Toate stetoscoapele 3M Littmann pe ambalaj au un sticker de identificare cu modelul si culoarea. In dreapta stickerului veti identifica holograma care atesta ca produsele sunt originale. 

Indiferent de tipul de stetoscop pe care il alegeti care sa corespunda nevoilor dumneavoastra marca Littmann este cea mai buna alegere!