🔔 Ai un voucher in valoare de 20 Lei garantat la prima comanda.🩺✨

Creaza-ti un cont acum!

Cum configurezi mesajul de gravare ...

Vezi video

Reguli de pastrare a stetoscopului

Tubulatura stetoscopului meu Littmann prezinta crapaturi, ce sa fac?

Il utilizezi in fiecare zi si il porti cu mandrie in jurul gatului, cand deodata observi fisuri ale tubulaturii stetoscopului tau Littmann. Te intrebi ce e de facut acum?
Unde sa mergi sau la cine sa apelezi?
Noi iti vom raspunde in acest mic articol.
Cauzele deteriorarii tubulaturii sunt destul de comune. O sa iti explicam ce s-a intampla defapt.

De ce s-a fisurat furtunul?


Unul din cele mai intalnite motive este faptul ca l-ai curatat utilizand produse pe baza de alcool. Alcoolul patrunde in profunzimea tubulaturii lăsându-l fragil și vulnerabil.

Porti stetoscopul in jurul gatului

Stim ce placut e sentimentul cand stetoscopul tau performant Littmann se afla in jurul gatului tau si usurinta utilizarii in momentul consultului, insa contactul cu uleiurile pielii sau cu parfumul tau preferat pot afecta durata de viata a tubulaturii.

Soluția este foarte simplă. Păstrați stetoscopul în buzunarul din față. E la fel de usor si la indemana de utilizat chiar daca nu arata atat de cool.

Expunerea la variatii de temperatura afecteaza rezistenta furtunului, o trecere brusca de la temperaturi negative la temperaturi ridicate duce in timp la aparitia crapaturilor.

Cum să preveniți crăparea tuburilor?
După cum sa menționat mai sus, asigurați-vă că dacă vă purtați stetoscopul în jurul gâtului, acesta sa nu vă atinge pielea. Aveți posibilitatea să-l purtati sub gulerul halatului.


Îngrijirea și curățarea stetoscopului
Îngrijirea și curățarea corectă a stetoscopului Littmann vă vor prelungi durata de viață și vă vor asigura o calitate optimă a sunetului. Instrucțiunile complete de îngrijire și curățare sunt disponibile în manualul furnizat împreună cu stetoscopul dumneavoastră.

Dezinfectare - Se recomandă dezinfectarea stetoscopului după fiecare utilizare. Pentru acest lucru, ștergeți stetoscopul cu o soluție de alcool izopropilic 70% și introduceți-l într-o borsetă anti-microbiană pentru o sterilizare completă. Acest procedeu durează câteva minute și asigură protecție atât pentru dumneavoastră, cât și pentru pacient împotriva virusurilor și bacteriilor.

Detasarea diafragmei stetoscopului

Dezinfectarea stetoscopului

Dezinfectarea tubului stetoscopului

NU scufundați stetoscopul în NICIUN lichid și NU îl supuneți niciunui alt proces de sterilizare.

Mediu de utilizare - Evitați expunerea stetoscopului la temperaturi extreme (foarte calde sau reci), uleiuri sau solvenți.

Tuburi - Tubul din PVC poate deveni casant pe termen lung dacă este expus continuu la lipidele găsite în pielea umană. Dacă preferați să purtați stetoscopul în jurul gâtului, se recomandă să îl amplasați peste guler. Pentru o protecție eficientă, utilizați o borsetă specială pentru transport și depozitare a stetoscopului.

Dacă detineti un Littmann trebuie sa stiti ca acesta beneficiaza de garantie GARANȚIEI 3M:
Membranele și olivele nu sunt în garanție.
În ceea ce privește tubulatura, în cazul in care acestea prezinta zgârieturi, sunt vopsite, murdare sau prezinta dovezi că utilizarea lor a fost inadecvata acestea nu sunt acceptate in garanție.
Dacă tuburile sunt crăpate dupa o perioada scurta de utilizare o sa analizăm. Dacă vorbim de un stetoscop de un an sau mai mulți ani, este posibil ca fisurile se datorează unei utilizări inadecvate și garanția nu va fi activata.

Dorim să va reamintim că este vital să curățați tubulatura pentru a îndepărta uleiurile pielii.