🔔 Ai un voucher in valoare de 20 Lei garantat la prima comanda.🩺✨

Creaza-ti un cont acum!

Cum configurezi mesajul de gravare ...

Vezi video

Stetoscoape 3M Littmann pentru studenti

Acesta se vrea a fi un articol adresat celor care au trecut în anul al treilea sau celor care doresc să-și achiziționeze un stetoscop. Stetoscopul, nelipsit din garderoba oricărui student medicinist sau medic (excepție chirurgii), reprezintă un fel de oglindă a celui care-l poartă.

Am spus „îl poartă” în loc de „îl folosește” referindu-mă la medici, deoarece trebuie să recunoaștem că și-a cam pierdut din valoarea diagnostică odată cu apariția noilor metode și aparaturi medicale, dar pentru un student la medicină care pășește în anii clinici, acesta reprezintă un instrument esențial. Și după cum unii nu s-ar aștepta, un stetoscop nu este util doar pentru a-ți pune poze cu el pe facebook, ci pentru a învăța semiologie și a aplica mai târziu cunoștiințele acumulate în anul al treilea.

Probabil nu știți ce stetoscop să vă achiziționați și vă înțeleg perfect pentru că și eu am trecut prin aceeași dilemă vara trecută. Mi-am pus o mulțime de întrebări precum: “Unul mai ieftin sau unul mai scump?”, “Littmann sau altceva?”, “Unul cu capsulă dublă sau simplă?”, “Unul cu clopot sau fără clopot?” și așa mai departe. Am încercat să găsesc avantaje și dezavantaje pentru fiecare și în cele din urmă m-am decis. Nu am să vă spun ce model mi-am achiziționat pentru a nu vă influența.

Așadar prin ce diferă stetoscoapele între ele în afara prețului și a culorii?

Pentru început am să vă prezint pe scurt anatomia unui stetoscop/

Olivele (chestiile care se bagă în urechi) pot să fie moi sau tari, evident cele moi asigură un confort mai ridicat, mai ales pentru cei care-l folosesc mult timp. Capsula stetoscopului poate să fie mică (folosită pentru copii sau focare mici de auscultație) sau mare (folosită pentru adulți), dublă (poți ausculta cu ambele părți ale sale) sau simplă (poți ausculata pe o singură parte). Un stetoscop poate să aibă două membrane sau o membrană și un clopot. Membrana este bună pentru sunetele de frecvență joasă, iar cloptul pentru sunetele de frecvență înaltă. Tubul stetoscopului poate să fie unic sau dublu, iar cel unic poate să aibă un lumen sau două (cele mai bune sunt cele cu tub cu lumen dublu precum Cardiology IV, Master Cardiology sau Core Digital . În mare cam prin asta diferă stetoscoapele între ele.

Principalele branduri care produc stetoscoape sunt:

  • 3M Littmann,
  • Riester,
  • MDF 
  • GIMA

De departe, cei de la Littmann domină piața, așa că, în continuare, am să vorbesc despre acestea.

De ce sunt atât de bune stetoscoapele Littmann?

În primul rând folosesc o tehnologie cu dublă frecventă, astfel încât aplicând presiuni diferite asupra capsulei stetoscopului, poți ausculta la fel ca și cu o membrană (atunci când aplici o presiune mare) sau cu un clopot (atunci când aplici o presiune mică), fară sa rotesti capsula acestuia. Acest lucru aduce un plus de comoditate pentru cel care-l folosește. Apoi, niciun stetoscop comercializat de către firma lor nu produce senzația de frig pacientului, fiind confecționat dintr-un material special. Acesta este un aspect poate neimportant, dar de bun simț pe care poți să-l oferi pacienților. Nu e deloc comod pentru pacient (atunci când 100 de studenți sar cu stetoscopul pe el) să simtă fiecare capsulă ca un cub de gheață. Nu în ultimul rând, stetoscoapele Littmann sunt ușoare și au membrana mult mai rezistentă față de alte branduri.

Stetoscoape 3M Littmann pentru studenti

Stetoscopul 3M Littmann Lightweight este cel mai simplu model Littmann. Are capsulă dublă (care poate fi folosită atât pentru sunetele cu frecvențe joase cât și pentru cele cu frecvențe înalte) și tub cu un singur lumen (ceea ce asigură o performanță mai bună), nu produce senzația de rece pacientului. Este ideal pentru asistente medicale și paramedici, dar și pentru studenți. Folosit pentru auscultarea tensiunii arteriale datorita formei ovoide al capsulei acesta poate fi inrodus usor sub manseta.

Stetoscopul 3M Littmann Classic III este cel mai vândut model în rândul studenților (și nu numai). Are capsulă dublă, clopot, diafragmă reglabilă, nu provoacă senzația de rece și are tub cu un singur lumen. Tubulatura flexibila este marele avantaj al stetoscoapelor Littmann.

Toate aceste stetoscoape sunt disponibile pe o mulțime culori: de la negru, la roz, albastru, verde, etc.

Cei de la stetoscoape.ro au la ora actuală cea mai bună ofertă de pe piață pentru stetoscoapele Littmann (dar și pentru alte branduri), asigurând o garanție, transport gratuit și oferind gravarera stetoscopul cu numele tău.

Pentru a consulta modelele de stetoscoape recomandate studenților aruncați o privire aici.